Konfor Alanından Çıkmak
Konfor alanından çıkmak ne demektir?
Bilinç yeniliklere ne kadar açık gibi görünse de aslında yenilikleri sevmez. En ufak bir değişikliğe bile tahammülü yoktur. Güvensizlik olarak adlandırır. Değiştirmek istemez hiçbir şeyi. Kıyafet rengini. Stili dışında giyinmeyi. Saç modelini. Kesinlikle yeniliklere hatta eleştiriye karşı oluşturulan bir önlemdir bu. Eleştiriden de korkar. Eleştirilir ise öğrenir ve yeni bakış açılarını önemsemek zorunda kalır çünkü. Hatta reddeder ilk olarak. Olamaz ben böyle seviyorum der. Kendine itiraf edecek cesareti bulursa, denesem mi acaba diye ilerleyebilir tabi bu herkese nasip olmaz. Kendini geliştirmenin ilk yolundan biridir konfor alanını terk etmek. Bu seni sen yapmaktan uzaklaştırmaz aksine yeni ortamda savunmasızlık ile yaptığın hareketler samimidir, ışık tutucudur ve yardımcıdır. Kendini görmeni sağlar. Kendine yaptığın en yüksek yardımlardan biridir. Yeni yerler keşfetmek, yeni tatları denemek, yeni insanlarla tanışmak, yeni ortamlarda bulunmak. Seçim yapma hakkı verir insana. Öyle ya seçenek olmadan seçim yapmanın anlamı var mıdır? Konfor alanından çıkmak için birkaç tavsiyem olacak. Öncelikle her gün bir öncekinin tekrarı olmamalı. Bir bilgi eklenmeli ve bir farklı davranış denenmeli. Haftalık plan yapmanızı öneririm. 7 günlük bir plan. Daha önce yapmadığınız şeylerden başlayacağız tabi. Daha önce yapmadığınız bir yemeği tatmak, sabah işinize gitmediğiniz bir yolu seçerek oradan gitmek, saçlarınızı farklı bir renge boyatmak, stiliniz klasik ise spor giyinmek, spor ise klasik giyinmek, uzun zamandır görüşmediğiniz arkadaşınızı görmeye gitmek gibi. Nasıl hissettiğinizi inceleyerek, korkunun boyutunu görerek başlayabilirsiniz. Bilinçaltı hem yenilikten hoşlanmaz tehdit olarak algılar. Hem de bunun olmaması için bahane dosyasını çağırır. Bizler bilinçaltında dosyalar ile çalışırız. Onlar kapsamlı ve görevlendiğimiz işlerle ilişkilidirler. Kendinizi izleyin, yeniliğin olmaması için kaç tane bahane buldunuz, aksini ispatlamak için iç sesiniz sizi nasıl yönlendirdi?
Her konfor alanından çıkma çalışmasına yeniden başladığınızda iç sesiniz sizi sabote edecektir. Ta ki bu durumu kabul edene kadar.
Bilinçaltı kendini korumaya geçecektir, şayet bilinçaltınızda değişim ile ilgili çok kuvvetli bir travma mevcut ise bu çalışmalar fayda vermeyecektir. Çalışmaları denediğinizde; korku alanınız kuvvetlenirken sonuçsuz kaldığını görürseniz. Değişim korkum nerede nasıl alanıma girdi? Bana mı ait? Sorularını sorarak uyuyun bir kaç gün.
Tekrarlama sürenizin 21 günün altında olmaması nöronların uyarılması ve oluşturulması açısından önemlidir. Alışkanlık süresi bilinç tarafından desteklenmesi için 21 gündür.